Fiskekatten kaster sig gladligt i vandet og fanger sit bytte – og som navnet antyder, lever den primært af fisk. De er fremragende svømmere, der til dels har svømmehud mellem tæerne på forpoterne, hvilket også gør det lettere at holde fast i glat bytte. Under jagten sniger de sig ind på deres bytte ved vandkanten og har deres knurhår rettet fremad og nedsænket i vandet for at mærke bevægelse fra fisk. De kan også dykke ned under vandoverfladen for at fange deres bytte.
I de seneste år er antallet af fiskekat i naturen faldet drastisk. Fra at have været et almindeligt forekommende dyr er bestanden nu faldet så meget, at forskerne ikke engang formår at fange dem på billede ved såkaldte ”kamerafælder”, hvor forbipasserende dyr fotograferes automatisk. Man ved altså i dag ikke, hvor mange fiske-katte der egentlig findes i naturen. Ødelæggelsen af mangroveskove og vådområder i Asien medfører store problemer for mange dyr. Man mener, at omkring 50 % er forsvundet i løbet af de seneste 20 år. Vi kan være med til at redde disse dyr ved for eksempel at holde op med at importere og spise kæmperejer, da opdræt af kæmperejer er en væsentlig medvirkende årsag til udnyttelsen af mangroveskovene. Parken Zoo deltager i det europæiske bevarelsesavlsprogram, EEP, for at bevare arten.
CITES B
| Videnskabeligt navn | Fiskekat |
| Størrelse | 65-85 cm |
| Vægt | 6–12 kg |
| Fødevarer | Fisk, krebsdyr, frøer, slanger, fugle, mindre pattedyr |
| Drægtighedsperiode | 63 døgn |
| Antal unger | 1-4 per kuld |
| Levetid | omkring 15 år |
| Levende miljø | Skov i forbindelse med vand, vådområder, mangroveskove |
| Distribution | Små spredte områder i Syd- og Sydøstasien |
| Livsstil | Mennesker, der bor alene |
| Klasse | Pattedyr (Mammalia) |
| Organisation | Rovdyr (Carnivora) |
| Familie | Katte (Felidae) |
| Type | Fiskerkat |