Fiskekatten kaster seg glad uti vannet og fanger byttet sitt – og som navnet antyder, lever den hovedsakelig av fisk. De er utmerkede svømmere som til dels har svømmehud mellom tærne på forpotene, noe som også gjør det lettere å holde fast glatte byttedyr. Under jakten sniker de seg på byttet sitt ved vannkanten og har værhårene rettet fremover og nedsenket i vannet for å føle bevegelser fra fisken. De kan også dykke ned under vannflaten for å fange byttet sitt.
De siste årene har antallet fiskekatter i naturen gått drastisk ned. Fra å ha vært et vanlig forekommende dyr har arten nå blitt så sjelden at forskere ikke engang klarer å fange dem på bilde ved såkalte ”kamerafeller”, der dyr som passerer blir fotografert automatisk. Man vet altså ikke i dag hvor mange fiskekatter som faktisk finnes i naturen. Ødeleggelsen av mangroveskoger og våtmarker i Asia fører til store problemer for mange dyr. Man antar at omtrent 50 % har forsvunnet de siste 20 årene. Vi kan bidra til å redde disse dyrene ved for eksempel å slutte å importere og spise reker, siden oppdrett av reker er en viktig medvirkende årsak til utnyttelsen av mangroveskogene. Parken Zoo deltar i det europeiske bevaringsavlsprogrammet, EEP, for å bevare arten.
CITES B
| Vitenskapelig navn | Prionailurus viverrinus |
| Størrelse | 65-85 cm |
| Vekt | 6–12 kg |
| Mat | Fisk, skalldyr, frosker, slanger, fugler, mindre pattedyr |
| Drektighetstid | 63 døgn |
| Antall unger | 1-4 per kull |
| Levetid | omtrent 15 år |
| Levende miljø | skog i tilknytning til vann, våtmarker, mangroveskoger |
| Distribusjon | Små spredte områder i Sør- og Sørøst-Asia |
| Livsstil | Mennesker som bor alene |
| Klasse | Pattedyr (Mammalia) |
| Organisasjon | Rovdyr (Carnivora) |
| Familie | Felines (Felidae) |
| Type | Fiskarkatt (Prionailurus viverrinus) |