• Till Eskilstuna från
 • Stockholm 80 minuter
 • Västerås 35 minuter
 • Norrköping 80 minuter

Hej! Det verkar som att du befinner dig på Parken Zoos område

Visa interaktiv karta för parkområdet!

< Livet i parken

Farväl till Dinosaurierna!

Denna vecka har vi packat ihop vår fina utställning Dinosauriernas Tid. Den ska tillbaka till USA för att sedan få en ny plats där nya barn kan komma och titta på den.  Utställningsområdet ska nu iordningställas för en ”läskig” spökstig till Halloween.

Några som varit extra sorgsna när Dinosaurierna har lämnat oss är givetvis våra duktiga dinosaurieskötare Emma och Harry, här kommer en hälsning från en av dem:

TACK OCH HEJ DÅ från dinosaurieskötaren.

Som ni ser så var det minsann inte lätt att säga farväl till mina urtidsdjur. Se till att se dem en sista gång ni också! Efter helgen reser de hem igen.

-”Dinosaurieskötare”, det är inte många som kan skryta med den jobbtiteln, jag kan fortfarande knappt fatta hur roligt det är och har varit.
Det är verkligen otroligt att jag fått chansen att leva min barndomsdröm i hela tre somrar på Parken Zoo. Jag har lärt mig massor, skrivit fakta, illustrerat skyltar och framförallt träffat en oerhörd mängd trevliga, roliga och intressanta gäster! Men nu är det dags att ta farväl.

Så ett STORT TACK till alla gäster som kommit genom åren, för att ni helt enkelt visat att dinosaurier är bäst och aldrig kommer dö ut. Och tack för att ni gjort det möjligt för mig att fortsätta på världens coolaste jobb

//Dinosaurieskötare Harry

MOV_6426.MOV

11 kommentarer på “Farväl till Dinosaurierna!”

 1. John skriver:

  Varför har ni gjort såhär? Varför barnen ville gå till Parken zoo var just Dinosaurier! !

 2. Åsa skriver:

  Kommer de inte komma tillbaks nåt mer? Vad blir det isåfall istället?

  1. Parken Zoo skriver:

   Hej Åsa! Tack för din kommentar. Utställningen har efter tre fantastiska säsonger sagt adjö. På samma plats blir det istället Lemurernas värld. Man går in i hägnet och kan på så vis komma väldigt nära djuren, till och med så nära att de kan nosa på dig om man har tur. Varmt välkommen!

 3. Magnus skriver:

  Det blir inga säsongsbiljetter i år.
  Så dumt att ta bort dinosaurierna. Lycka till parken zoo vi gör något annat sommar.
  Man kan ju undra över orsaken.

  1. Parken Zoo skriver:

   Hej Magnus! Efter tre säsonger så valde vi att göra något annat, vi vet att utställningen har varit väldigt populär och från början var det bara tänkt att ha den en säsong.
   Vi är övertygade om att Lemurernas värld där man kommer djuren väldigt nära kommer bli en fin upplevelse för våra gäster. Välkomna!

 4. Marcus skriver:

  Väldigt besvikna barn hos oss, dinosaurier på parken zoo är årets höjdpunkt. Då blir det inget årligt besök på parken zoo i år. Hoppas att dinosaurierna kommer tillbaks nästa år.

  1. Parken Zoo skriver:

   Hej Marcus. Vi vet att de varit populära – tanken från början var att de skulle stanna hos oss en säsong – men eftersom de var så omtyckta så blev det hela tre säsonger. Nu har vi nära-djur-upplevelse med våra fina lemurer i Lemurernas värld, där man går in i deras hägn. Varmt välkommen att besöka oss och se alla nyheter.

 5. Uffe skriver:

  Tips, uppdatera kartan på hemsidan. Dinosauriernas värld finns med på den fortfarande och Lemurerna saknas.

  1. Jannica Sjöstedt skriver:

   Hej Uffe! Tack för påminnelsen, uppdaterat och klart 🙂

 6. Mikaela skriver:

  Å nej jag som tänkt åka för att min dinosaurie tokiga son skulle få se dinosaurierna!

  1. Jannica Sjöstedt skriver:

   åh vad synd! De har varit hos oss tre säsonger. Men de fantastiska lemurerna är väldigt häftiga dem med. Välkommen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *