• Till Eskilstuna från
  • Stockholm 80 minuter
  • Västerås 35 minuter
  • Norrköping 80 minuter

Hej! Det verkar som att du befinner dig på Parken Zoos område

Visa interaktiv karta för parkområdet!

< Livet i parken

En stor flyttdag

Igår var en stor flyttdag här på Parken Zoo då det både var djur som lämnade oss för att bilda egna familjer och djur som kom till oss för att bilda nya avelspar. Hotade djur som ingår i bevarandeavelsprogram har en koordinator som bland annat samordnar var de ska bildas nya avelspar, delvis utifrån genetiken så att även en genetisk mångfald bevaras.

För vår molnråtta Skorpan och vår Tamandua Lola var det dags att flytta hemifrån. Skorpan ska flytta till Paris och Lola till Antwerpen i Belgien.

Men vi har som sagt även fått nya invånare till parken. En fiskarkattshane har flyttat hit för att bilda ett nytt par samt även en fossahona som ska göra sällskap med våra 5-åriga hanar. Båda kommer från Duisburg i Tyskland. Nu kommer de få bekanta sig med sitt nya hem en tid innan de träffar sina nya familjemedlemmar.

Vi önskar våra nyinflyttade välkomna och all lycka i framtiden till dem som flyttat hemifrån.

En kommentar på “En stor flyttdag”

  1. Laila Alnestål skriver:

    Besökte Parken Zoo i somras. Stugan vi bodde i var fin. Djurparken var trevlig men priset var för högt. Eftersom jag är uppvuxen i Eskilstuna tänkte jag återse det som för mig var Folkets park och ta mina gamla föräldrar dit som inte orkade gå i djuravdelningen. Döm om min förvåning när det var inträde till parkdelen. Inte kunde vi betala 350 kr bara för att återuppliva gamla minnen i Folkets Park. Eftersom barnbarnen var med betalade vi för att de skulle få se djuren och åka karuseller. För mig som inte var intresserad av karuseller blev det dyra pengar för djuren och mina föräldrar kunde vi inte betala 700 kr för för att de skulle kunna komma in i parkdelen. En av barnens föredrar avstod från att gå in eftersom han tyckte det blev för dyrt. Någon Folkets Park är det inte längre tyvärr. Laila Alnestål

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *