• Till Eskilstuna från
  • Stockholm 80 minuter
  • Västerås 35 minuter
  • Norrköping 80 minuter

Hej! Det verkar som att du befinner dig på Parken Zoos område

Visa interaktiv karta för parkområdet!

< Livet i parken

Klimat-Klara på resande fot!

Som en del i den europeiska djurparksföreningen, EAZAs,  kampanj Pole to Pole som pågår för att uppmärksamma den klimatförändring vi står inför, skickar sju djurparker ut en ”Klimat-Klara”. Klara kommer att skickas från Järvzoo i norr till Skånes djurpark i söder, och däremellan även Skansen, vår djurpark Parken Zoo, Kolmården, Nordens Ark och Slottsskogens djurpark. Resan började den 1 oktober och enligt planerna ska Klimat-Klara vara tillbaka igen innan jul. Nu har våran Klimat-Klara lämnat sin första anhalt som var klass M4 på Djurgårdsskolan i Eskilstuna och fortsatt sin resa med biogasbuss till Ärla skola.

Här kommer Djurgårdsskolans reseberättelse:

Berättelse från M4 på Djurgårdsskolan i Eskilstuna

 

När jag varit hos M4 på Djurgårdsskolan har jag lärt dom att det är viktigt att vi hjälps åt för att vara klimatsmarta. Vår planet mår inte bra och vi behöver göra något åt det nu – SNABBT!

 

Vi har tagit reda på vad som redan nu görs på vår skola som är klimatsmart. Det är faktiskt ganska mycket! Härligt! Vi har också tagit reda på vad vi kan göra ännu mer av på skolan. Vi har också funderat över hur vi kan vara klimatsmartare hemma. Vi är ganska duktiga redan, men – som sagt – vi kan göra ännu mer hemma också!

 

Jag hade turen att få vara med på M4:s Premiärkonsert i Klosters kyrka. Det var jättemysigt! De sjöng så fina sånger! I klassrummet har låten Reduce! Reuse! Recycle! (från www.poletopolecampaign.org) blivit en favorit.

 

Nu reser Klimat-Klara vidare till Ärla skola. Hon kommer få åka biobuss med Signe dit.

 

Lycka till alla andra skolor och elever med ert Klimatarbete!

 

Klimat-Klara

 

20141024

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *